Ingyenhitel Magyarországon!A napokban megjelent egy új 44 milliárd forintos keretösszegű EU-s ingyenhitel ”Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése” címmel.
A kamat valóban nulla százalékos, amit Induló cégek is felvehetnek tárgyi eszközök, használt eszközök és immateriális javak beszerzésére, építésre, épület kivitelezésre, ingatlan-és gépjárműbeszerzésre továbbá turisztikai fejlesztésekre.

A hitelt szakaszonként a benyújtott számlák alapján folyósítják. Utólagos finanszírozásra csak 180 napnál nem régebbi számlák esetén kerülhet sor a teljes beruházás 50%-áig. A hiteligényeket az MFB pontokon keresztül lehet leadni. Annak ellenére, hogy EU támogatott termékről beszélünk, nem lehet igényelni 50%-os előleget, mint a legtöbb pályázat esetében. Csupán 10-20% önerő elég ahhoz, hogy 1-600 millió Ft közötti uniós hitel mellett is nagyon sokféle beruházást finanszírozni tudjanak a magyarországi vállalkozások.

Az ingyenhitel akár 15 éves futamidőre is felvehető legfeljebb 24 hónapos türelmi idő mellett. Számos fedezet bevonható a hitelbe ilyen például az ingatlan jelzálog, ingó jelzálog, fizetési számla és a követelésen alapított óvadék, készfizető kezesség.

A hitelfelvevő vállalkozásokkal szemben főbb elvárások, hogy felső árbevétel-korlátjuk ne haladja meg az 50 millió eurót, a felső mérlegfőösszeg-korlátjuk a 43 millió eurót továbbá maximum 250 fő foglalkoztatotti létszámmal rendelkezzenek.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, további információért forduljon hozzánk bizalommal!