Kutatás- fejlesztés és innovációs pályázat

aljkldfjagk
Jó hírrel tudunk szolgálni azok számára, akik új termék, eljárás vagy szolgáltatás kifejlesztését, prototípus legyártását tervezik, ugyanis megjelentek a kutatás, fejlesztés és innovációs (K+F+I) tevékenységekről szóló pályázatok!

2015 novemberétől kezdődően hét féle K+F+I pályázatra lehet megkezdeni a jelentkezést, kiírástól függően 1 milliótól 4 milliárd forintig terjedő pályázókénti keretösszeggel. Az igénybe vevők köre sokszínű, a pályázat feltételei szerint mind mikro-, kis-és középvállalkozások, nagyvállalatok, költségvetési szervek, egyházi tulajdonban lévő felsőoktatási intézmények, állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok, mind magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek igényelhetik a pályázatot. A megvalósítás helyszíne többségében a Közép-magyarországi régión kívüli területekre korlátozódik le, 25-100%-ig terjedő intenzitással.

Ön érdekelt új ismeret vagy szakértelem megszerzésében? Esetleg vissza nem térítendő támogatás igénybevételével sajátítaná el tudását? Erre is van lehetőség a megnyíló pályázatok keretében. Ezen kívül többek között kutatással kapcsolatos eszközvásárlásra, épületépítésre vagy korszerűsítésre, immateriális javak beszerzése is felhasználható a lehívott összeg. Az új pályázatok részeként a meglévő tudományos vagy üzleti szakértelem megszerzésével, termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozásával is lehet élni. Lehetőség van prototípus fejlesztésére, tesztelésére, a termék végső tulajdonságainak kialakítására, vagy a piacra vitel és az azt megalapozó tevékenységek elvégzésére.

A megnyíló pályázatok másik nagy célterülete a hazai vállalkozások eredményességének növelése olyan belföldi tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Tudta, hogy Magyarországon 1 milliárd forint K+F+I ráfordításra 158 szabadalom jut, amellyel hazánk az Európai Unióban a középmezőnybe sorolható? A meghirdetett pályázatok egyik csoportjának célja, hogy előmozdítsa a szellemitulajdon-védelem eszköztárának versenyképességet, így biztosítva a hazai vállalkozások és kutatóintézetek piaci érvényesülését és tevékenységre fordított forrásainak megtérülését. A pályázat keretein belül lehetőség van hazai és külföldi iparjogvédelmi bejelentésre (szabadalom, növényfajta-oltalom, használati vagy formatervezési mintaoltalom), iparjogvédelmi tanácsadásra, valamint szabadalmi ügyvivő szolgáltatás igénybevételére is.

A pályázati kiírások feltételei, a szükséges mellékletek listája szinte minden esetben eltérőek, és az ügyfelek igényei sem egyformák, ezért nagy szükség van a személyre szabott ügyintézésre. Mi abban tudunk segíteni, hogy díjmentes tanácsadás és előminősítés mellett megtaláljuk az Önnek legalkalmasabb pályázati megoldást. Társaságunk nemcsak a kiírásokban szereplő feladatok ellátását, hanem a sikeresen lehívott pályázás utáni teendőket is vállalja.

Forduljon hozzánk bizalommal!