Operatív lízing

Amennyiben cégét fejlesztené, új beruházásokat vinne véghez, de nincs rá elegendő megtakarítása, jelen termékünk megoldást jelenthet pénzügyi gondjainak rendezéséhez.

Ez a tájékoztató levél azt a célt szolgálja, hogy összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat az operatív lízinggel kapcsolatban.

A közelmúltban megjelentek azok a szolgáltatók, akik innovatív módon nyújtanak támogatást az ambiciózus vállalatok számára.

Szinte minden vállalkozásnak hasznos, mely eszközparkját szeretné fejleszteni, de nem akar, vagy nem tud tőkét kivonni a működésből. Az igénybe vevők körét alkothatják kezdő vállalkozások, belföldi mikro- és kisvállalkozások, illetve egyéni cégek is.

A tartós bérlet olyan külső finanszírozás, amely a vállalkozás hitelkeretét nem terheli, a banki hitelnyújtást nem akadályozza vagy csökkenti. A bérlet igénylésekor a hitelbírálati folyamat egyszerűbb és gyorsabb, kevésbé szigorúbb, mint egy banki beruházási hitel. A teljes bérleti díj költségként elszámolható, az ÁFA tartalom pedig visszaigényelhető.

A bérelhető eszközök skálája rendkívül széles. A vállalkozások bérleti konstrukcióba vonhatnak napelemes rendszereket, LED világítást, orvosi műszereket, építőgépeket, mezőgazdasági gépeket és egyéb eszközöket, egyedi minősítés alapján.

A futamidőt célszerű az eszköz használhatósági idejéhez igazítani, de általában 12-60 hónap közötti a bérleti időtartam.

A beruházások összértéke 2 és 100 millió forint között lehet. A keret kialakítása történhet úgy is, hogy a sikeres bírálat után a cég egy előre meghatározott keret erejéig folyamatosan szerzi be a kívánt eszközeit

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, további információért forduljon hozzánk bizalommal!